Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie Drodzy moi Mili ;) Nie, nie przestałem pitrasić. Czasami są takie chwile, gdzie trzeba wziąć głęboki oddech i trochę wyluzować. Tak też uczyniłem. Moje gotowanie weszło w program slow (dosłownie), niebawem podzielę się swoimi wypocinami, a będzie o czym pisać. Poza tym trochę premier płytowych było, po drodze też Eurowizja...no i długo oczekiwana książka Kamila Hajduka pt. Ziemia kryształów tom 1. Właśnie zabieram się za czytanie,a Wy w tym czasie delektujcie się mega orzeźwiającym sernikiem cytrynowym. Arek Gie
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 664
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75586
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1636
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 664
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75586
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1636
Składniki
Blaszkę (20x20) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki. Ser, żółtka, cukier waniliowy, budyń i esencję cytrynową miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy). Kolejno wsypujemy (po łyżce) mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu (cały czas miksując) partiami wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu kiedy piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy na przemian, masę serową i mleko. Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Masę wylewamy na herbatniki. Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy. Dekorujemy startą czekoladą.