Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy taki sernik, często piekę. Żeby nie było nudno to urozmaicam składniki. Ten wyszedł pyszny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14273
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1659
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14273
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1659
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6565
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, jajkami i ekstraktem. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem przesianymi budyniami i proszkiem. Następnie z jogurtami (mikserem na niższych obrotach, bo może chlapać).Stopniowo dolewać olej, ekstrakt cytrynowy i zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Wylać na ciasto.
Posypać płatkami migdałowymi.
Piec ok. 1 godz. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia żeby migdały za bardzo się nie przypaliły. (Mój sernik urósł bardzo wysoki, potem troszkę opadł i popękał. Lecz nikomu to nie przeszkadzało, bo był pyszny.)
polewa-Czekoladę rozpuścić nad parą i polać zimny sernik w esy-floresy. Sernik kroić jak dobrze stężeje.