Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 846 Ocena: 17439
Dodano: 30.10.2017
Odsłon: 565
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Spód.
Pokruszone ciasteczka, masło i przyprawę zmiksować na mokry piasek. Spód tortownicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, wyrównać, lekko docisnąć i schłodzić.
Masa serowa.
Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej zmiksować na gładką masę.
Nie miksujmy jednak zbyt długo, tylko do połączenia się składników.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 º C.
Na schłodzony spód wylać masę serową, wyrównać. Włożyć do piekarnika i piec w kąpieli wodnej około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia temperaturę możemy zmniejszyć nawet do 150 C. Wyjąć, przestudzić.
Sernik schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Potem polewamy płynnym kajmakiem i posypujemy sezamem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

aga-30 21 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
pyszne smaki1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 30 października 2017Zgłoś do usunięcia
Coraz więcej przepisów w konkursie, a jak to jeszcze jest serniczek, to ma ode mnie duży plus :)2 Kto głosował? | Odpowiedz