Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski tradycyjny sernik wzbogacony dyniowym puree, kajmakiem i sezamem. Puszysty, wilgotny i pyszny.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8426
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2938
Polecam.
Odsłon: 1675
Polecam.
Odsłon: 488
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8426
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2938
Polecam.
Odsłon: 1675
Polecam.
Odsłon: 488
Składniki
Spód. Pokruszone ciasteczka, masło i przyprawę zmiksować na mokry piasek. Spód tortownicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, wyrównać, lekko docisnąć i schłodzić. Masa serowa. Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej zmiksować na gładką masę. Nie miksujmy jednak zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 º C. Na schłodzony spód wylać masę serową, wyrównać. Włożyć do piekarnika i piec w kąpieli wodnej około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia temperaturę możemy zmniejszyć nawet do 150 C. Wyjąć, przestudzić. Sernik schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Potem polewamy płynnym kajmakiem i posypujemy sezamem.