Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden ze smaczniejszych serników. Mocno pachnący cytryną.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12754
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4516
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10313
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12754
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4516
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodawać partiami cukier i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodać żółtka i obie mąki zmieszane z proszkiem. Na końcu wlać wodę i jeszcze chwile ubijać. Przelać do dużej tortownicy o śr. 30 cm i wstawić do nagrzanego już-do 180 stopni piekarnika na 30 minut. Po ostygnięciu przekroić na dwie części. Masło rozpuścić na wolnym ogniu z cukrem, dodać ser i chwilę gotować - cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, dodać jajka, mąkę ,skórkę oraz sok z cytryny. Na koniec wsypać proszek do pieczenia. Ponownie wstawić na ogień i doprowadzić do zagotowania, cały czas mieszając- bo łatwo się przypala. Masę serową wylać na pierwszą część biszkoptu. Przykryć drugą i lekko docisnąć. Oblać roztopioną gorzką czekoladą..