Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy sernik przygotowany na herbatnikach to alternatywa dla tradycyjnego sernika. Przygotowanie tego ciasta zajmuje około 25 min
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1519
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło z cukrem.Nie doprowadzamy do wrzenia tylko do rozpuszczenia się masła.Do ciepłego masła dodajemy ser i jajka i mieszamy aby nie było grudek.Proszek budyniowy mieszamy z mlekiem i wlewamy do sera.Całość mieszamy na wolnym ogniu do zgęstnienia masy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie herbatniki.Na herbatniki wykładamy połowę gorącej masy serowej i układamy drugą warstwę herbatników. Następnie wykładamy resztę masy serowej i przykrywamy trzecią warstwą herbatników.Odkładamy. Teraz czas na przygotowanie polewy. W rondelku rozpuszczamy masło,dodajemy mleko w proszku,cukier i kakao i zwykłe mleko.Mieszamy do rozpuszczenia się składników.Gorącą polewę wylewamy na ciasto.Zostawiamy do ostygnięcia.Przestudzone ciasto wkładamy do lodówki na całą noc.Można dowolnie przyozdobić lub zostawić samą polewę. SMACZNEGO!!!