Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy sernik przygotowany na herbatnikach to alternatywa dla tradycyjnego sernika. Przygotowanie tego ciasta zajmuje około 25 min
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1777
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 268
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 280
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1777
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 268
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 280
Składniki
W garnku rozpuszczamy masło z cukrem.Nie doprowadzamy do wrzenia tylko do rozpuszczenia się masła.Do ciepłego masła dodajemy ser i jajka i mieszamy aby nie było grudek.Proszek budyniowy mieszamy z mlekiem i wlewamy do sera.Całość mieszamy na wolnym ogniu do zgęstnienia masy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie herbatniki.Na herbatniki wykładamy połowę gorącej masy serowej i układamy drugą warstwę herbatników. Następnie wykładamy resztę masy serowej i przykrywamy trzecią warstwą herbatników.Odkładamy. Teraz czas na przygotowanie polewy. W rondelku rozpuszczamy masło,dodajemy mleko w proszku,cukier i kakao i zwykłe mleko.Mieszamy do rozpuszczenia się składników.Gorącą polewę wylewamy na ciasto.Zostawiamy do ostygnięcia.Przestudzone ciasto wkładamy do lodówki na całą noc.Można dowolnie przyozdobić lub zostawić samą polewę. SMACZNEGO!!!