Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany przekładany plackami miodowymi z cynamonem, polany polewą z białej czekolady i posypany orzechami włoskimi. Pycha! Będzie idealne nie tylko na Boże Narodzenie :)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 367
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3165
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 367
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3165
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Można się w tym celu posłużyć malakserem a potem tylko chwilę ciasto ręcznie zagnieść aby było gładkie. Gotowe ciasto dzielimy na 3 jednakowe części. Każdą z nich wylepiamy dno blaszki o wymiarach 20 x 35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane placki pieczemy po kolei ok. 15 minut w 200 stopniach i odstawiamy do ostudzenia.
Masa serowa: W dużym garnku roztapiamy masło, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajka oraz cukry, dokładnie mieszamy i całość zagotowujemy na średnik ogniu żeby się nie przypaliło. Kiedy zacznie bulgotać dodajemy mąkę z budyniem i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Kiedy ponownie masa się zagotuje odstawiamy z palnika. Ciepłym serem przekładamy kruche placki i odstawiamy do wystygnięcia następnie wkładamy do lodówki najlepiej na noc.
Polewa: czekoladę roztapiamy na parze i dokładnie mieszamy z mlekiem. Gotową polewą polewamy sernik i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego :)