Do góry

Desery Przepis na:

Sernik kajmakowo-bananowy

Sernik kajmakowo-bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4767

Dodano:

Odsłon: 12167

Masa krówkaowa bardzo dobrze sprawdza się w deserach, tym razem w serniku na zimno z bananami ;)

Składniki

  • Spód :
  • biszkopty okrągłe
  • Masa serowa :
  • serek mascarpone 250 g
  • ser biały naturalny z wiaderka 450 g
  • masa kajmakowa orzechowa 350 g
  • śmietana 30 % 330 g
  • żelatyna 4 łyżki
  • mleko gorące 100 g
  • banan 3 szt
  • Do ozdoby :
  • masa kajmakowa
  • bezy
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Prostokątną formę wyłożyć folią spożywczą i podłużnymi biszkoptami. Sery połączyć z masą kajmakową i ubitą śmietanką. W gorącym mleku rozpuścić żelatynę, którą należy zahartować i połączyć z masą serową. Gotową masę rozlać na biszkopty.

  2. Powtykać grubo skrojone w plasterki banany. Masę kajmakową podgrzać i ozdobić ciasto. Na noc ciasto schować do lodówki. Przed podaniem ciasto przystroić bezą.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 23 marca 2018 Wszystkie ciasta z bananami u mnie szybko znikają a serniki na zimno to już w ogóle:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 lutego 2018 Jak sernik, to jak to biorę, bo jeszcze koleżanki mnie wyprzedzą xD
Pycha, 6+ :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń