Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa krówkaowa bardzo dobrze sprawdza się w deserach, tym razem w serniku na zimno z bananami ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20841
Składniki
Prostokątną formę wyłożyć folią spożywczą i podłużnymi biszkoptami. Sery połączyć z masą kajmakową i ubitą śmietanką. W gorącym mleku rozpuścić żelatynę, którą należy zahartować i połączyć z masą serową. Gotową masę rozlać na biszkopty.
Powtykać grubo skrojone w plasterki banany. Masę kajmakową podgrzać i ozdobić ciasto. Na noc ciasto schować do lodówki. Przed podaniem ciasto przystroić bezą. Smacznego!