Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie kokos, to konieczne wypróbujcie ten przepis. Sernik jest delikatnie kokosowy, smak kokosa nie jest bardzo wyczuwalny. Może zrobicie na święta? Piekłam w tortownicy 25 cm.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3958
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423074
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2573
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336668
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3958
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423074
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2573
Składniki
Twaróg trzykrotnie zmielić. Można też użyć sera z wiaderka. Jajka ubić z cukrem, dodać do zmielonego sera. Następnie wsypać obie mąki. Wlać mleczko kokosowe (przed dodaniem wymieszać mleczko w puszcze) i roztopione i przestudzone masło. Wszystko razem zmiksować do połączenia składników. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką.
Gotową masę serową przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Papier układam na dnie tortownicy, boki smaruję masłem. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni, 70 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia.
Kiedy sernik wystygnie, udekorować go polewą i wiórkami kokosowymi. Śmietankę podgrzać, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni.