Do góry

Desery Przepis na:

Sernik kremowy Izabela na herbatnikach

Sernik kremowy Izabela na herbatnikach

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 8551

Bardzo kremowy, delikatny, puszysty. Idealny nie tylko na święta al i na co dzień. Bardzo prosty i szybki. Przepis pochodzi z bloga Obżarciuch.

Składniki

  • 1 kg sera białego trzykrotnie mielonego
  • 8 jajek
  • 2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 2 budynie waniliowe
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150-170g herbatników
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym na puch, następnie porcjami dodajemy biały ser, proszek do pieczenia i budynie. Cały czas miksując strumieniem dodajemy mleko i olej.

  2. Na końcu do masy dodajemy ubite białka czyli białka ubijamy na sztywno i nie przerywając ubijania dodajemy cukier. Ubite białka delikatnie łączymy z masą.

  3. Bardzo dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej herbatniki. Na herbatniki wylewamy masę serową.

  4. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp.170'C przez około 1 godzinę i 20 minut. Po godzinie sernik można przykryć papierem do pieczenia aby się nie przypalił z wierzchu. Po upieczeniu ciasto studzimy w piekarniku uchylając dzwiczka. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń