Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1284
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Ciasto : Wymieszać mąkę z cukrem, kakaem i proszkiem do pieczenia. Dodać starte na tarce masło, zrobić kruszonkę rękami lub nożem, dodać żółtka i zagnieść jednolite ciasto. Uformować kulę włożyć do folii i do zamrażalki na 15 minut lub do lodówki na ok. pół godziny.
Wysmarować blaszkę ok. 20cm x 30 cm. Połowę ciasta wyłożyć na dno blaszki i podziurkować widelcem. Durgą połowę wkładamy z powrotem do lodówki.
Masa serowa: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Wstawiamy ciasto na ok 10 minut i wyciągamy. Ubić masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym żółtku, dalej ubijamy. Ubijając dodajemy stopniowo ser. Na końcu wymieszać z budyniem.
Wszystkie białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając drewniana łyżką. aż wszystkie składniki się połączą.
Wykładamy masę serową na podpieczony spód. Na wierzchu ścieramy na tarce o grubych oczkach resztę ciasta. Wstawiamy do piekarnika na ok. 45 minut.