Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki. Jest rewelacyjny. Polecam :)
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 26
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 2441
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 963
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 2341
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2059
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 26
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 2441
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 963
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 2341
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2059
Składniki
Ciasto: Mąkę razem z proszkiem i kakao przesiewamy. Dodajemy cukry i masło. Siekamy i dodajemy jajka. Zagniatamy ciasto, jeśli trzeba dodajemy śmietanę. Ciasto możemy schłodzić lub od razu rozwałkować na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Podpiekamy w 180 st. C ok. 10 minut. Jak ostygnie smarujemy powidłem śliwkowym. Ser: z masy krówkowej odkładamy 2 łyżki (do polania ciasta). Ser miksujemy razem z cukrem, jajkami, tłuszczem, sokiem z cytryny i budyniem. Połowę wlewamy na ciasto. Do reszty dodajemy masę krówkową, miksujemy i wlewamy na jasną masę serową. Pieczemy ok 40 - 50 minut, piekłam w funkcji termoobieg w 150 st. C. Piekarnik góra dół ustawiamy na 180 st. C. Po dokładnym wystudzeniu sernik polewamy odłożoną masą krówkową ( 2 łyżki), można ją podgrzać. Posypujemy płatkami migdałowymi. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)