Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealny sernik który nie opada! Jest pulchny, delikatny i wilgotny.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 693
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15126
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1836
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 693
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15126
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1836
Składniki
Zmiksowałem: twaróg, cukier, cukier wanilinowy, olej i żółtka. Do powstałej masy dodałem mleko w proszku i budynie. Wszystko wymieszałem.
Białka ubiłem na sztywną pianę ze szczyptą soli. Powoli dodawałem masę serową i mleko, mieszałem łyżką. Do swojego sernika dodałem również trochę rodzynek.
Całość przelałem do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłem 60 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu! Sernik studziłem w piekarniku. Użyłem foremki 25x36 cm.
Przemycamy zdrowie: Spód foremki przed wylaniem masy posypałem otrębami i siemieniem lnianym.
Rada dla leniwych. Zawsze najpierw robię pianę z białek, wtedy można nadal używać mieszadeł miksera bez ponownego mycia.