Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealny sernik który nie opada! Jest pulchny, delikatny i wilgotny.
Smaczne danie :)
Odsłon: 558
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 919
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26086
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 160
Smaczne danie :)
Odsłon: 558
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 919
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26086
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 160
Składniki
Zmiksowałem: twaróg, cukier, cukier wanilinowy, olej i żółtka. Do powstałej masy dodałem mleko w proszku i budynie. Wszystko wymieszałem.
Białka ubiłem na sztywną pianę ze szczyptą soli. Powoli dodawałem masę serową i mleko, mieszałem łyżką. Do swojego sernika dodałem również trochę rodzynek.
Całość przelałem do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłem 60 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu! Sernik studziłem w piekarniku. Użyłem foremki 25x36 cm.
Przemycamy zdrowie: Spód foremki przed wylaniem masy posypałem otrębami i siemieniem lnianym.
Rada dla leniwych. Zawsze najpierw robię pianę z białek, wtedy można nadal używać mieszadeł miksera bez ponownego mycia.