Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealny sernik który nie opada! Jest pulchny, delikatny i wilgotny.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10255
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2891
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1996
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 760
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10255
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2891
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1996
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 760
Składniki
Zmiksowałem: twaróg, cukier, cukier wanilinowy, olej i żółtka. Do powstałej masy dodałem mleko w proszku i budynie. Wszystko wymieszałem.
Białka ubiłem na sztywną pianę ze szczyptą soli. Powoli dodawałem masę serową i mleko, mieszałem łyżką. Do swojego sernika dodałem również trochę rodzynek.
Całość przelałem do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłem 60 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu! Sernik studziłem w piekarniku. Użyłem foremki 25x36 cm.
Przemycamy zdrowie: Spód foremki przed wylaniem masy posypałem otrębami i siemieniem lnianym.
Rada dla leniwych. Zawsze najpierw robię pianę z białek, wtedy można nadal używać mieszadeł miksera bez ponownego mycia.