Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na idealny sernik który nie opada! Jest pulchny, delikatny i wilgotny.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 79
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 79
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Zmiksowałem: twaróg, cukier, cukier wanilinowy i olej. Do powstałej masy dodałem mleko w proszku i budynie. Wszystko wymieszałem.
Białka ubiłem na sztywną pianę ze szczyptą soli. Powoli dodawałem masę serową i mleko, mieszałem łyżką. Do swojego sernika dodałem również trochę rodzynek.
Całość przelałem do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłem 60 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu! Sernik studziłem w piekarniku. Użyłem foremki 25x36 cm.
Przemycamy zdrowie: Spód foremki przed wylaniem masy posypałem otrębami i siemieniem lnianym.