Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 122
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 141
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 146
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 97
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 122
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 141
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 146
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 97
Składniki
Foremkę 20 x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć herbatniki maślane.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Można dodać drobny cukier dla usztywnienia.
Do miseczki przełożyć ser z wiaderka i serek mascarpone. Dodać żółtka, mleko zagęszczone słodzone, śmietankę, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Pomieszać do połączenia składników.
Dodać jeszcze sok z cytryny i esencję amaretto. Delikatnie połączyć z białkami. Dodać orzechy włoskie, pomieszać i przełożyć masę do foremki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 70 min.
Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Najlepiej wcisnąć rękawicę kuchenną.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę deserową.
Dodać śmietankę i masło. Mieszać aż powstanie jednolita masa.
Wystudzone ciasto polać czekoladą i posypać orzeszkami ziemnymi.
Gotowe. Smacznego.