Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie w zamrażarce jeszcze jakieś zapasy mrożonym truskawek to czas najwyższy je zużyć. Ja tak zrobiłam i wyszedł aksamitny sernik z musem truskawkowym z nutką cynamonu. Sernik jest na biszkopcie, przez co jest naprawdę mega delikatny:)
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno, dodawać powoli cukier, na koniec żółtka. Mąkę i proszek przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać szpatułką. Przelać do tortownicy, włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 25 minut.
Masa serowa:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać budyń, 0,5 szklanki oleju, twaróg. Zmiksować. Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z masą serową.
Masę serową należy po prostu wylać na biszkopt (po 25 minutach pieczenia) i piec w temp. 170 st. przez ok. godzinę.
Sernik wyjdzie bardzo delikatny.
Mus truskawkowy:
Truskawki rozmrozić, zblendować.
2 galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody, wystudzić, ale nie dopuścić do stężenia. Galaretki połączyć z truskawkami, dokładnie wymieszać. Dodać szczyptę cynamonu dla podkreślenia smaku. Powstały gęsty mus wyłożyć na wystudzony sernik. Włożyć do lodówki do schłodzenia.
Pyszny, mega delikatny deser!
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 507
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 359
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 307
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4909
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 321
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 507
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 359
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 307
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4909
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 321
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodawać powoli cukier, na koniec żółtka. Mąkę i proszek przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać szpatułką. Przelać do tortownicy, włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 25 minut. Masa serowa: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać budyń, 0,5 szklanki oleju, twaróg. Zmiksować. Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Masę serową należy po prostu wylać na biszkopt (po 25 minutach pieczenia) i piec w temp. 170 st. przez ok. godzinę. Sernik wyjdzie bardzo delikatny.
Mus truskawkowy: Truskawki rozmrozić, zblendować. 2 galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody, wystudzić, ale nie dopuścić do stężenia. Galaretki połączyć z truskawkami, dokładnie wymieszać. Dodać szczyptę cynamonu dla podkreślenia smaku. Powstały gęsty mus wyłożyć na wystudzony sernik. Włożyć do lodówki do schłodzenia. Pyszny, mega delikatny deser!
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 454
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 196