Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z tych ciast, po które ustawia się długa kolejka gości. I nie mówimy tu wyłącznie o pierwszej porcji, a wielokrotnych dokładkach. Dlatego właśnie, jeśli będziecie robić ten sernik na czekoladowym spodzie, koniecznie przygotujcie większą blaszkę.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17355
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4193
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 136
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 217
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17355
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 349
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4193
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 136
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 217
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 122
Składniki
Przesiej mąkę wraz z solą, proszkiem do pieczenia, obydwoma cukrami i kakao. Wymieszaj suche składniki. Dodaj teraz pokrojone masło na kawałki, powinno być zimne, najlepiej prosto z lodówki. Zacznij ugniatać, w trakcie dodaj jajka. Ciasto powinno być gładkie i jednolite. Podziel na dwie części, jedna może być delikatnie większa. Odłóż do lodówki na około godzinę albo do zamrażalnika na 20 minut.
Po schłodzeniu, większą częścią masy wylep formę wysmarowaną wcześniej delikatnie masłem. Teraz przygotuj masę sernikową. Masło roztop w małym rondelku. Jajka ubij z obydwoma cukrami na puszystą jasną masę. Cienkim strumieniem wlej tłuszcz, cały czas miksując. Następnie dodawaj po łyżce zmielonego twarogu. Na koniec dodaj proszek budyniowy i delikatnie wymieszaj.
Wylej masę sernikową na czekoladowy spód. Wyciągnij drugą część z lodówki i zetrzyj na tarce ze średnimi oczkami bezpośrednio na wierzch ciasta. Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza. Umieść w nim formę i piecz przez około 50 minut. Wyłącz grzanie i zostaw w piekarniku do wystudzenia.