Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z galaretką *(osobista inspiracja)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18461
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18461
Składniki
Herbatniki kruszymy i łączymy z miękkim masłem.Przepis na formę 23x23 lub tortownice 24 cm odstawiamy .Żółtka oddzielamy od białek.Masło ucieramy z żółtkami,do puszystej masy dodajemy mąkę i miksujemy do połączenia składników na koniec dodajemy po łyżce sera i miksujemy . W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę z odrobiną soli.Dodajemy do masy i mieszamy na wolnych obrotach. Masę wlewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 170 stopni 50-60 min.