Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale czasami te stare przepisy biją na głowę nowości.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
Składniki
Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść. Włożyć do lodówki . Białka zostawić do masy serowej. Twaróg zmielić. Masło i cukier ubić z żółtkami, dodawać stopniowo po łyżce: zmielony twaróg, budyń wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Ciemne ciasto podzielić na 2 części. Blachę wysmarować masłem i posypać mąką. Jedną część ciemnego ciasta wykleić spód, drugą zetrzeć na wierzch masy serowej. Piec ok 1 godz. w temp 180 C.