Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale czasami te stare przepisy biją na głowę nowości.
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 8
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10233
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 188
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 35
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 28
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 8
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10233
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 188
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 35
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 28
Składniki
Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść. Włożyć do lodówki . Białka zostawić do masy serowej. Twaróg zmielić. Masło i cukier ubić z żółtkami, dodawać stopniowo po łyżce: zmielony twaróg, budyń wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Ciemne ciasto podzielić na 2 części. Blachę wysmarować masłem i posypać mąką. Jedną część ciemnego ciasta wykleić spód, drugą zetrzeć na wierzch masy serowej. Piec ok 1 godz. w temp 180 C.