Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradydycyjny, pieczony sernik z nutką cytryny.
Rozpoczynamy od przygotowania ciasta półkruchego. Mąkę, 20 dag margaryny, cukier, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i jedno jajko wkładamy do miski, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na jedną godzinę.
Po godzinie robimy masę serową. Do miski dajemy pół kostki margaryny. Miksujemy. Do tego dodajemy pół szklanki cukru. Miksujemy krótko. Dodajemy całe jajko i dwa żółtka. Dodajemy budyń, ser, cukier wanilinowy, skórkę z cytryny. Rodzynki dajemy na sam koniec. Wszystko razem miksujemy.
Wyciągamy schłodzone ciasto z lodówki. 3/4 ciasta rozwałkowujemy. Przenosimy ciasto na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, by zakryło całą blachę Do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę serową. Gładzimy. Pozostałą część ciasto rozwałkowujemy i kroimy w centymetrowe paski. Układamy w szachownicę na masę serową. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 160 stopni na termoobieg. Po godzinie obserwujemy, czy górna wartswa jest już zarumieniona. Smacznego! ;) Najlepsze jest następnego dnia!
Sernik z brzoskwiniami na kakaowym cieście to nie lada przysmak dla miłośnikó...
Odsłon: 22121
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 25
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 45
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 271
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 124
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 257
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 120
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 25
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 45
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 271
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 124
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 257
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 120
Składniki
Rozpoczynamy od przygotowania ciasta półkruchego. Mąkę, 20 dag margaryny, cukier, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i jedno jajko wkładamy do miski, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na jedną godzinę.
Po godzinie robimy masę serową. Do miski dajemy pół kostki margaryny. Miksujemy. Do tego dodajemy pół szklanki cukru. Miksujemy krótko. Dodajemy całe jajko i dwa żółtka. Dodajemy budyń, ser, cukier wanilinowy, skórkę z cytryny. Rodzynki dajemy na sam koniec. Wszystko razem miksujemy.
Wyciągamy schłodzone ciasto z lodówki. 3/4 ciasta rozwałkowujemy. Przenosimy ciasto na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, by zakryło całą blachę Do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę serową. Gładzimy. Pozostałą część ciasto rozwałkowujemy i kroimy w centymetrowe paski. Układamy w szachownicę na masę serową. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 160 stopni na termoobieg. Po godzinie obserwujemy, czy górna wartswa jest już zarumieniona. Smacznego! ;) Najlepsze jest następnego dnia!
Przepisy Desery
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Desery
Ciasto z galaretką i truskawkami
Desery
Ciasto na upalne dni
Desery
Ciasto z truskawkami
Placek drożdżowy z rabarbarem
Przepis prosty a ciasto zawsze udane
Odsłon: 26
Ciasto z galaretką i truskawkami
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 45