Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradydycyjny, pieczony sernik z nutką cytryny.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10630
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 417
Polecam.
Odsłon: 884
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10630
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 417
Polecam.
Odsłon: 884
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 95
Składniki
Rozpoczynamy od przygotowania ciasta półkruchego. Mąkę, 20 dag margaryny, cukier, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i jedno jajko wkładamy do miski, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na jedną godzinę.
Po godzinie robimy masę serową. Do miski dajemy pół kostki margaryny. Miksujemy. Do tego dodajemy pół szklanki cukru. Miksujemy krótko. Dodajemy całe jajko i dwa żółtka. Dodajemy budyń, ser, cukier wanilinowy, skórkę z cytryny. Rodzynki dajemy na sam koniec. Wszystko razem miksujemy.
Wyciągamy schłodzone ciasto z lodówki. 3/4 ciasta rozwałkowujemy. Przenosimy ciasto na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, by zakryło całą blachę Do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę serową. Gładzimy. Pozostałą część ciasto rozwałkowujemy i kroimy w centymetrowe paski. Układamy w szachownicę na masę serową. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 160 stopni na termoobieg. Po godzinie obserwujemy, czy górna wartswa jest już zarumieniona. Smacznego! ;) Najlepsze jest następnego dnia!