Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradydycyjny, pieczony sernik z nutką cytryny.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Rozpoczynamy od przygotowania ciasta półkruchego. Mąkę, 20 dag margaryny, cukier, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i jedno jajko wkładamy do miski, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na jedną godzinę.
Po godzinie robimy masę serową. Do miski dajemy pół kostki margaryny. Miksujemy. Do tego dodajemy pół szklanki cukru. Miksujemy krótko. Dodajemy całe jajko i dwa żółtka. Dodajemy budyń, ser, cukier wanilinowy, skórkę z cytryny. Rodzynki dajemy na sam koniec. Wszystko razem miksujemy.
Wyciągamy schłodzone ciasto z lodówki. 3/4 ciasta rozwałkowujemy. Przenosimy ciasto na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, by zakryło całą blachę Do pieczenia. Na ciasto wylewamy masę serową. Gładzimy. Pozostałą część ciasto rozwałkowujemy i kroimy w centymetrowe paski. Układamy w szachownicę na masę serową. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 160 stopni na termoobieg. Po godzinie obserwujemy, czy górna wartswa jest już zarumieniona. Smacznego! ;) Najlepsze jest następnego dnia!