Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój dzisiejszy sernik postanowiłam przygotować z czerwoną porzeczką , na kruchym spodzie. Sernik wyszedł bardzo smaczny ,a dodatek lekko kwaskowej czerwonej porzeczki dodał mu dodatkowego smaku.
blaszka, papier do pieczenia, widelec, mikser, maszynka do mielenia ,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11899
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11899
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Z podanych składników na kruchy spód zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Ciasto rozłożyć w średniej wielkości blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, podziurkować widelcem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Ser zmielić, dodać pozostałe składniki, całość krótko zmiksować do połączenia. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód, następnie do masy serowej powciskać obrane, oczyszczone i osuszone porzeczki czerwone. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem i udekorować porzeczkami. Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia
Ciasto po upieczeniu.