Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na piernikowym spodzie.

Sernik na piernikowym spodzie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15281

Dodano:

Odsłon: 2788

Prosty w wykonaniu serniczek na szczególną okazję.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Twaróg dokładnie zmielić, najlepiej trzykrotnie.

  2. Dodać 8 jajek, 4 żółtka, masło i cukry, dodając je stopniowo podczas ucierania. Następnie dodać kilka kropli aromatu.

  3. Sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.

  4. Tortownicę wysmarować tłuszczem, boki obsypać wiórkami, a spód wyłożyć piernikami.

  5. Zalać masą serową.

  6. Piec w temperaturze 160 stopni przez 1 godzinę. Kroić po całkowitym wystudzeniu placka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń