Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu serniczek na szczególną okazję.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Wykonanie: Twaróg dokładnie zmielić, najlepiej trzykrotnie.
Dodać 8 jajek, 4 żółtka, masło i cukry, dodając je stopniowo podczas ucierania. Następnie dodać kilka kropli aromatu.
Sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować tłuszczem, boki obsypać wiórkami, a spód wyłożyć piernikami.
Zalać masą serową.
Piec w temperaturze 160 stopni przez 1 godzinę. Kroić po całkowitym wystudzeniu placka.