Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2337
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7562
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2337
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 523
Składniki
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki ciepłej wody. Pozostawiamy do napęcznienia. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym .Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. (proponuje wymieszać ją przedtem z łyżką śerka aby uniknąć grudek) Na końcu dodajemy ubitą śmietankę i mieszamy krótko tylko do wmieszania w masę serową. Biszkopty układamy w tortownicy , na wierzch wykładamy masę serową. Na wierzch układamy owoce ,część z nich lekko wciskając. Zalewamy tężejącą galaretką . Wstawiamiy do lodówki na 2 godziny lub dłużej. Smacznego !