Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 668
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 123
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
...ale pyszny.
Odsłon: 668
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 603
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 329
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 123
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5105
Składniki
Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki ciepłej wody. Pozostawiamy do napęcznienia. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Serek miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym .Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. (proponuje wymieszać ją przedtem z łyżką śerka aby uniknąć grudek) Na końcu dodajemy ubitą śmietankę i mieszamy krótko tylko do wmieszania w masę serową. Biszkopty układamy w tortownicy , na wierzch wykładamy masę serową. Na wierzch układamy owoce ,część z nich lekko wciskając. Zalewamy tężejącą galaretką . Wstawiamiy do lodówki na 2 godziny lub dłużej. Smacznego !