Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj prosty przepis na sernik na zimno bez pieczenia. To pyszne połączenie kremowej masy z brzoskwiniami. Ciasto praktycznie samo się robi, a ty masz więcej czasu dla siebie, rodziny lub gości. Spróbuj!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 662
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 339
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4622
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 662
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 214
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 339
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4622
Składniki
Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Gdy będzie ciepłe (ale nie wrzące), zdejmij z ognia i dodaj żelatynę. Szybko wymieszaj, żeby żelatyna się rozpuściła. Powinna wciąż być nieco płynna.
Do głębokiej miski przełóż twaróg sernikowy, dodaj cukier puder i cukier wanilinowy. Zmiksuj wszystkie składniki. Wlej śmietankę i wymieszaj szpatułką.
Do tężejącej w rondelku żelatyny dodawaj po łyżeczce masy twarogowej i mieszaj tak, aby żelatyna łączyła się powoli z serem. Gdy będzie połączona z kilkoma łyżeczkami masy, możesz przełożyć masę z żelatyną do miski z pozostałą częścią masy twarogowej. Wymieszaj całość trzepaczką (na tym etapie nie powinno być żadnych grudek).
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż połowę masy serowej i wciśnij w nią połówki brzoskwiń (zostaw jedną połówkę owocu na później). Wylej drugą część, by przykryła brzoskwinie. Włóż formę do lodówki (co najmniej na trzy godziny).
Przygotuj galaretki. Przeczytaj instrukcję na opakowaniu i użyj o 100 ml mniej wody niż potrzeba do przygotowania obu. Odstaw do ostygnięcia i lekkiego stężenia.
Gdy masa twarogowa stężeje, wyjmij tortownicę z lodówki. Ułóż na niej dekoracyjnie pozostawioną połówkę brzoskwini (np. pokrojoną w plasterki). Zalej następnie tężejącą galaretką. Włóż z powrotem do lodówki na kilka godzin (do zastygnięcia galaretki).
Sernik z brzoskwiniami bez pieczenia podawaj na zimno, prosto z lodówki. Oprósz startą białą czekoladą dla dekoracji. Smacznego!