Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy do zrobienia serniczek na zimno z dodatkiem czekolady, na ciemnych ciastkach, z galaretką przezroczystą, udekorowany czekoladą.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 114
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1202
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 114
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1163
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1202
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13294
Składniki
Galaretkę zalać 300ml gorącej wody i mieszać do rozpuszczenia. Wystudzić. Zimną śmietanę przelać do wysokiej miseczki. Dosypać śmietan - fix i zmiksować na sztywny krem. Następnie wymieszać śmietanę łyżką z serkiem waniliowym. Na koniec cały czas mieszając, wlać do masy cienkim strumieniem wystudzoną galaretkę, pozostawiając ok. 1/4szklanki galaretki do wylania na wierzch deseru. Małą foremkę (użyłam plastikowego pojemnika do przechowywania żywności) o wymiarach ok. 12x18cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć obok siebie kruche ciastka kakaowe. Mogą być również kakaowe herbatniki. Na ciastka wyłożyć masę śmietanową. Odstawić do lodówki. Gdy stężeje wylać na nią odłożoną galaretkę. Pojemnik z serniczkiem wstawić do lodówki na kilka godzin. Wierzch ciasta dodatkowo udekorować roztopioną czekoladą.