Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, podwójnie gruszkowy między biszkoptami. Sernik tortowy, bardzo pyszny.
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*.
Upiec drugi biszkopt w takiej samej blaszce.
Na jednym biszkopcie rozsmarować dżem.
owoce-Gruszki, obrać i pokroić na cząstki.
Zagotować 1 l. wody, dodać szklankę cukru,gruszki i ugotować lecz nie rozgotować.Gruszki wybrać na durszlak.W gorącym kompocie,rozpuścić galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia.
Gruszki poukładać na dżemie.
pianka-Ser zmiksować z tężejącymi galaretkami.
Wylać na gruszki i przykryć drugim biszkoptem.
bita śmietana-Rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie.Ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką.Dolewać żelatynę i zmiksować. Zaraz wyłożyć i rozsmarować na biszkopcie.
Górę posypać startą czekoladą.
Ciasto schłodzić.
Kroić jak stężeje.
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53560
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14111
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166516
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 25
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53560
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14111
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166516
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 25
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Upiec drugi biszkopt w takiej samej blaszce.
Na jednym biszkopcie rozsmarować dżem.
owoce-Gruszki, obrać i pokroić na cząstki. Zagotować 1 l. wody, dodać szklankę cukru,gruszki i ugotować lecz nie rozgotować.Gruszki wybrać na durszlak.W gorącym kompocie,rozpuścić galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia. Gruszki poukładać na dżemie.
pianka-Ser zmiksować z tężejącymi galaretkami. Wylać na gruszki i przykryć drugim biszkoptem.
bita śmietana-Rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie.Ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką.Dolewać żelatynę i zmiksować. Zaraz wyłożyć i rozsmarować na biszkopcie. Górę posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić.
Kroić jak stężeje.
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 71
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 212