Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju serniki na zimno, więc robię je stosunkowo często... Tym razem z dodatkiem jabłek... ;)
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić i rozgotować z dodatkiem wody i brązowego cukru. W tym czasie ciastka zmiksować i połączyć ze stopionymi masłem i czekoladą, wyłożyć nimi dno tortownicy ( tą wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Schować do lodówki. Galaretkę rozpuścić we wrzątku i połączyć z gorącymi jabłkami, ostudzić. Masę jabłkową przelać na dno z ciastek i schować do lodówki.
Sery połączyć z cukrem i śmietanką .Żelatynę dokładnie rozpuścić we wrzątku, zahartować masą serową i połączyć. Przelać na stężoną masę jabłkową i wyrównać wierzch. Rozłożyć plasterki jabłka i listki świeżej mięty. Ciasto przykryć folią i na noc schować do lodówki.
Na drugi dzień ciasto jest idealne do kawki :)
Smacznego!
Prosta tarta z jabłkami. Może z powodzeniem zastąpić szarlotkę podczas rodzin...
Odsłon: 3631
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 149
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 236
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12338
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 149
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 236
Obłednie smaczne, proste i tanie danie. Smakuje trochę jak ruskie pierogi :)...
Odsłon: 12338
Składniki
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić i rozgotować z dodatkiem wody i brązowego cukru. W tym czasie ciastka zmiksować i połączyć ze stopionymi masłem i czekoladą, wyłożyć nimi dno tortownicy ( tą wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Schować do lodówki. Galaretkę rozpuścić we wrzątku i połączyć z gorącymi jabłkami, ostudzić. Masę jabłkową przelać na dno z ciastek i schować do lodówki.
Sery połączyć z cukrem i śmietanką .Żelatynę dokładnie rozpuścić we wrzątku, zahartować masą serową i połączyć. Przelać na stężoną masę jabłkową i wyrównać wierzch. Rozłożyć plasterki jabłka i listki świeżej mięty. Ciasto przykryć folią i na noc schować do lodówki.
Na drugi dzień ciasto jest idealne do kawki :) Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 236
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 692