Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju serniki na zimno, więc robię je stosunkowo często... Tym razem z dodatkiem jabłek... ;)
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić i rozgotować z dodatkiem wody i brązowego cukru. W tym czasie ciastka zmiksować i połączyć ze stopionymi masłem i czekoladą, wyłożyć nimi dno tortownicy ( tą wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Schować do lodówki. Galaretkę rozpuścić we wrzątku i połączyć z gorącymi jabłkami, ostudzić. Masę jabłkową przelać na dno z ciastek i schować do lodówki.
Sery połączyć z cukrem i śmietanką .Żelatynę dokładnie rozpuścić we wrzątku, zahartować masą serową i połączyć. Przelać na stężoną masę jabłkową i wyrównać wierzch. Rozłożyć plasterki jabłka i listki świeżej mięty. Ciasto przykryć folią i na noc schować do lodówki.
Na drugi dzień ciasto jest idealne do kawki :)
Smacznego!
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 29
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1694
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1524
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 133
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1579
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 29
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1694
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1524
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 133
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1579
Składniki
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić i rozgotować z dodatkiem wody i brązowego cukru. W tym czasie ciastka zmiksować i połączyć ze stopionymi masłem i czekoladą, wyłożyć nimi dno tortownicy ( tą wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Schować do lodówki. Galaretkę rozpuścić we wrzątku i połączyć z gorącymi jabłkami, ostudzić. Masę jabłkową przelać na dno z ciastek i schować do lodówki.
Sery połączyć z cukrem i śmietanką .Żelatynę dokładnie rozpuścić we wrzątku, zahartować masą serową i połączyć. Przelać na stężoną masę jabłkową i wyrównać wierzch. Rozłożyć plasterki jabłka i listki świeżej mięty. Ciasto przykryć folią i na noc schować do lodówki.
Na drugi dzień ciasto jest idealne do kawki :) Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Tarta z wiśniami i bezą
Desery
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Desery
Jogurtowy obłoczek
Desery
Chatka Baby Jagi
Tarta z wiśniami i bezą
Kruche ciasto w połączeniu z soczystymi wiśniami i słodką bezą to cudowne poł...
Odsłon: 67
Jogurtowiec z czarną porzeczką
Jogurtowiec z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty, mocno sch...
Odsłon: 96