Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U nas znika błyskawicznie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
2 galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody. Pozostawiamy do wystygnięcia i czekamy, aż zacznie tężeć
Przygotowujemy formę. Użyłam okrągłej tortownicy o średnicy 23 cm. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami
Tężejącą galaretkę łączymy z serkiem za pomocą robota, żeby składniki dokładnie się połączyły. Ser powinien być z lodówki. masa szybciej zacznie tężeć
Tężejącą masę serową wylewamy powoli na biszkopty. Gdy będzie zbyt płynna biszkopty zaczną unosić się do góry
Do masy wrzucamy maliny tak, aby całe się zanurzyły. Ok 1 szklani
Drugą szklankę malin układamy na masie serowej. Tortownicę wkładamy do lodówki, aby masa nieco stężała
Przygotowujemy kolejną galaretkę. Pozostałe opakowanie galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu tz proszek rozpuszczamy w 500 ml wody. Czekamy a ostygnie i zacznie tężeć, po czym zalewamy nią górę ciasta. Zeby przyspieszyć proces teżenia ostudzoną galaretkę możemy umieścić w lodówce.