Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śnieżno biały sernik na zimno z owocami w galaretce i maślanym spodem.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Do pokruszonych herbatników wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, mieszamy do połączenia. Spód formy (18 lub 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, brzegi natłuszczamy masłem. Z herbatników formujemy spód i wstawiamy do lodówki.
Galaretki cytrynowe przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Twaróg wrzucamy do melaksera, dodajemy ostudzone galaretki, dosładzamy wedle uznania i miksujemy. Następnie dodajemy porcjami ubitą śmietankę i mieszamy już tylko łyżką. Powstałą masę wylewamy na spód. Formę wkładamy do lodówki, aby stężała.
Przygotowujemy galaretkę na wierzch i odstawiamy. Kiedy masa sernika lekko już stężeje, wciskamy delikatnie owoce i wkładamy ponownie do lodówki. Gdy galaretka będzie już zimna i tężejąca, zalewamy nią owoce i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.