Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przywołanie wspomnień i ciepłych promieni słonecznego lata
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30907
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30907
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4306
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Składniki
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Pozostawiamy do przestudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Kiedy śmietana jest już ubita stopniowo ciągle miksując dodajemy serki waniliowe. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy przestudzoną truskawkową galaretkę.
Tortownicę o średnicy 26-28 cm smarujemy delikatnie masłem. Spód wykładamy biszkoptami, wylewamy masę truskawkową. Pozostawiamy do zastygnięcia.
2 galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Pozostawiamy do wystudzenia. Zimne ale nie zastygnięte dodajemy do pozostałej masy serowej. Część truskawek (wg uznania) kroimy w kostkę i dodajemy do masy. Delikatnie przelewamy na stężałą masę truskawkową. Pozostawiamy do zastygnięcia.
2 galaretki krystaliczne przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy do wystygnięcia. Pozostałe truskawki układamy dla ozdoby na wierzchu sernika, zalewamy je niewielką ilością galaretki - wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała (w ten sposób owoce ładnie utrzymają się na miejcu). Wlewamy pozostałą galaretkę i pozostawiamy do całkowitego stężenia (najlepiej na całą noc)