Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przywołanie wspomnień i ciepłych promieni słonecznego lata
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Pozostawiamy do przestudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Kiedy śmietana jest już ubita stopniowo ciągle miksując dodajemy serki waniliowe. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy przestudzoną truskawkową galaretkę.
Tortownicę o średnicy 26-28 cm smarujemy delikatnie masłem. Spód wykładamy biszkoptami, wylewamy masę truskawkową. Pozostawiamy do zastygnięcia.
2 galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Pozostawiamy do wystudzenia. Zimne ale nie zastygnięte dodajemy do pozostałej masy serowej. Część truskawek (wg uznania) kroimy w kostkę i dodajemy do masy. Delikatnie przelewamy na stężałą masę truskawkową. Pozostawiamy do zastygnięcia.
2 galaretki krystaliczne przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy do wystygnięcia. Pozostałe truskawki układamy dla ozdoby na wierzchu sernika, zalewamy je niewielką ilością galaretki - wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała (w ten sposób owoce ładnie utrzymają się na miejcu). Wlewamy pozostałą galaretkę i pozostawiamy do całkowitego stężenia (najlepiej na całą noc)
Przepyszny klasyk w kuchniach mam i babć. Sernik gotowany należy do kategorii...
Odsłon: 8116
Klasyczna mizeria, znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 422 odcink...
Odsłon: 39221
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 4176
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53563
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14120
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166520
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 28
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53563
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14120
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166520
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 28
Składniki
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Pozostawiamy do przestudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Kiedy śmietana jest już ubita stopniowo ciągle miksując dodajemy serki waniliowe. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy przestudzoną truskawkową galaretkę.
Tortownicę o średnicy 26-28 cm smarujemy delikatnie masłem. Spód wykładamy biszkoptami, wylewamy masę truskawkową. Pozostawiamy do zastygnięcia.
2 galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Pozostawiamy do wystudzenia. Zimne ale nie zastygnięte dodajemy do pozostałej masy serowej. Część truskawek (wg uznania) kroimy w kostkę i dodajemy do masy. Delikatnie przelewamy na stężałą masę truskawkową. Pozostawiamy do zastygnięcia.
2 galaretki krystaliczne przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy do wystygnięcia. Pozostałe truskawki układamy dla ozdoby na wierzchu sernika, zalewamy je niewielką ilością galaretki - wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała (w ten sposób owoce ładnie utrzymają się na miejcu). Wlewamy pozostałą galaretkę i pozostawiamy do całkowitego stężenia (najlepiej na całą noc)
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 75
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 218