Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3792
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Składniki
Z mąki,masła,jajka i cukru zagnieść ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min. rozpuścić galaretkę.
do mleka wsypać żelatynę, podgrzać na małym ogniu i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia żelatyny. odstawić do ostygnięcia.Twaróg zmiksować ze śmietaną,połączyć z żelatyną dodać rodzynki zapach arakowy i ewentualnie dosłodzić
Ciasto rozwałkować ,ułożyć na blasze,piec ok. 20min w 170 C. Na ostudzonym cieście rozsmarować masę serową,na masie rozłożyć truskawki ,zalać tężejącą galaretką i wstawić pod przykryciem do lodówki
uwaga! truskawki całe lub zmiksowane można dodać do masy serowej ,a zamiast piec ciasto jako spód wykorzystać biszkopty.