Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414586
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2347
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414586
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2347
Składniki
Z mąki,masła,jajka i cukru zagnieść ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min. rozpuścić galaretkę.
do mleka wsypać żelatynę, podgrzać na małym ogniu i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia żelatyny. odstawić do ostygnięcia.Twaróg zmiksować ze śmietaną,połączyć z żelatyną dodać rodzynki zapach arakowy i ewentualnie dosłodzić
Ciasto rozwałkować ,ułożyć na blasze,piec ok. 20min w 170 C. Na ostudzonym cieście rozsmarować masę serową,na masie rozłożyć truskawki ,zalać tężejącą galaretką i wstawić pod przykryciem do lodówki
uwaga! truskawki całe lub zmiksowane można dodać do masy serowej ,a zamiast piec ciasto jako spód wykorzystać biszkopty.