Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 214
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 218
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5170
...ale pyszny.
Odsłon: 773
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 114
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 214
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 218
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5170
...ale pyszny.
Odsłon: 773
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 114
Składniki
Z mąki,masła,jajka i cukru zagnieść ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 min. rozpuścić galaretkę.
do mleka wsypać żelatynę, podgrzać na małym ogniu i mieszając doprowadzić do rozpuszczenia żelatyny. odstawić do ostygnięcia.Twaróg zmiksować ze śmietaną,połączyć z żelatyną dodać rodzynki zapach arakowy i ewentualnie dosłodzić
Ciasto rozwałkować ,ułożyć na blasze,piec ok. 20min w 170 C. Na ostudzonym cieście rozsmarować masę serową,na masie rozłożyć truskawki ,zalać tężejącą galaretką i wstawić pod przykryciem do lodówki
uwaga! truskawki całe lub zmiksowane można dodać do masy serowej ,a zamiast piec ciasto jako spód wykorzystać biszkopty.