Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na cieście kruchym o smaku mirabelkowym. Sernik z bezą i kruszonką, wyszedł aksamitny, winny i pyszny.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35965
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 275
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 328
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35965
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 275
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 328
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać śmietanę i zmiksować, na gruby żwirek.Mniejszą połowę odłożyć na kruszonkę. Resztę zagnieść, porozkładać i rozklepać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem i jogurtem i musem. Przesiać tam budynie i zmiksować. Wylać masę na surowe ciasto.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać budyń, wymieszać a potem powoli wlewać olej i chwilkę zmiksować.Wyłożyć na masę serową i rozsmarować.
kruszonka-Rozsypać pozostawione ciasto.
Piec ok 60-70 min. w 175 *C. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia.
Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem. Kroić na następny dzień, jak dobrze stężeje.