Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ptasie mleczko to przysmak, który ma wielu wielbicieli. Nic dziwnego, że obecnie produkuje się je w wielu smakach. Marzy ci się ptasie mleczko pistacjowe? Takie niełatwo kupić. Ale można samodzielnie przygotować lekki, rozpływający się w ustach sernik ptasie mleczko z dodatkiem pasty z pistacji. Taką pastę kupisz w wielu sklepach. Możesz też uprażyć obrane pistacje (bez dodatków) i zmielić na gładką masę.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Zmiel herbatniki w malakserze lub rozkrusz drobno wałkiem w woreczku foliowym. Roztop 75 g masła i dodaj je do herbatników wraz z łyżką kakao. Wymieszaj na jednolitą masę. Wyłóż nią dno tortownicy o średnicy 24 cm, wyrównaj i wstaw do lodówki.
Rozpuść żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody. Połącz ją z 2-3 łyżkami serka homogenizowanego. Wymieszaj serek z pastą pistacjową i żelatyną. Ubij białka na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj ją szpatułą z serkiem. Jeśli chcesz, dosłodź do smaku cukrem pudrem. Przełóż do tortownicy, wyrównaj i wstaw z powrotem do lodówki – na 3-4 godziny
Gdy masa serowa stężeje, roztop czekoladę z dodatkiem śmietany kremówki i masła w kąpieli wodnej. Przestudź. Jeszcze płynną przelej na sernik, wyrównaj i wstaw do lodówki na kolejną godzinę.