Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno kokosowy sernik z pralinkami Rafaello. Polecam do kawy czy herbaty.
Spód:
Herbatniki układamy na dnie tortownicy o średnicy 25 cm.
Masa kokosowa:
1. Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem i cukrem kokosowym do podwojenia objętości (ok. 3 min). Dodajemy twaróg oraz napój kokosowy, miksujemy do połączenia się składników.
2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i stopniowo dodajemy do niej otrzymany wcześniej kokosowy krem, nie przerywając mieszania. W ten sposób dodajemy ok. 5 łyżek. Łączymy z resztą białego kremu. Całość krótko mieszamy.
3. Żelatynę moczymy przez ok. 10 minut w 3 łyżkach ciepłej wody, następnie dodajemy ok. 50 ml gorącej wody. Mieszamy aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
4. Do żelatyny dodajemy po łyżce białej masy (ok. 5 łyżek), bez przerwy mieszając. Łączymy z resztą kokosowego kremu.
5. Otrzymaną masę wykładamy na herbatniki i wstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny.
Dekoracja
Po całkowitym stężeniu deseru, zdejmujemy z niego obręcz, posypujemy wiórkami kokosowymi. Na wierzchu układamy pralinki.
pysznie rozpływający się w ustach sernik z nutką kokosu i orzechów
Odsłon: 26441
Delikatny sernik na zimno, z ukrytą w środku słodką niespodzianką. Jako że tr...
Odsłon: 1957
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 17
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 221
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 188
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4454
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 109
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 218
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 17
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 221
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 188
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4454
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 109
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 218
Składniki
Spód: Herbatniki układamy na dnie tortownicy o średnicy 25 cm.
Masa kokosowa: 1. Serek mascarpone ubijamy z cukrem pudrem i cukrem kokosowym do podwojenia objętości (ok. 3 min). Dodajemy twaróg oraz napój kokosowy, miksujemy do połączenia się składników. 2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i stopniowo dodajemy do niej otrzymany wcześniej kokosowy krem, nie przerywając mieszania. W ten sposób dodajemy ok. 5 łyżek. Łączymy z resztą białego kremu. Całość krótko mieszamy. 3. Żelatynę moczymy przez ok. 10 minut w 3 łyżkach ciepłej wody, następnie dodajemy ok. 50 ml gorącej wody. Mieszamy aż żelatyna całkowicie się rozpuści. 4. Do żelatyny dodajemy po łyżce białej masy (ok. 5 łyżek), bez przerwy mieszając. Łączymy z resztą kokosowego kremu. 5. Otrzymaną masę wykładamy na herbatniki i wstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny.
Dekoracja Po całkowitym stężeniu deseru, zdejmujemy z niego obręcz, posypujemy wiórkami kokosowymi. Na wierzchu układamy pralinki.
Przepisy Desery
Desery
Babka z galaretek
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Desery
JOGUTOWIEC Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Desery
Ciasto Letnia Fantazja
Babka z galaretek
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 7
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 221