Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik, na kruchym spodzie z pierniczkami i kruszonką Raffaello. Sernik wyszedł bardzo pyszny.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8646
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1265
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10274
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Składniki
ciasto-Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zagnieść.Rozsmarować na blaszkę (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować powidłami i ułożyć pierniczki.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z połową cukru i cukrem waniliowym, potem jogurtami.Następnie przesiewać budynie z proszkiem i zmiksować.Potem stopniowo dolewać olej i olejek,zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli, potem resztą cukru. Delikatnie wmieszać do masy. Wylać na pierniki.
Piec ok.50 min. w 175*(jak będzie za bardzo brązowieć to przykryć papierem do pieczenia.)
polewa-Czekolady wraz ze śmietanką i masłem, rozpuścić nad parą, mieszając.Ciepłą posmarować placek. posypka-Czekoladki rozkruszyć, odrzucając orzeszki. Wymieszać z kokosem. Zaraz rozsypać kruszonkę.
Schłodzić i kroić na drugi dzień.