Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik, na kruchym spodzie z pierniczkami i kruszonką Raffaello. Sernik wyszedł bardzo pyszny.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Składniki
ciasto-Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zagnieść.Rozsmarować na blaszkę (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować powidłami i ułożyć pierniczki.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z połową cukru i cukrem waniliowym, potem jogurtami.Następnie przesiewać budynie z proszkiem i zmiksować.Potem stopniowo dolewać olej i olejek,zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli, potem resztą cukru. Delikatnie wmieszać do masy. Wylać na pierniki.
Piec ok.50 min. w 175*(jak będzie za bardzo brązowieć to przykryć papierem do pieczenia.)
polewa-Czekolady wraz ze śmietanką i masłem, rozpuścić nad parą, mieszając.Ciepłą posmarować placek. posypka-Czekoladki rozkruszyć, odrzucając orzeszki. Wymieszać z kokosem. Zaraz rozsypać kruszonkę.
Schłodzić i kroić na drugi dzień.