Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry przepis na smaczny sernik.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 131
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20722
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27164
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 131
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20722
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27164
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4413
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki podgrzać i następnie polać po gotowym serniku. Wykonanie ciasta: Mąkę przesiać, połączyć z resztą składników, dobrze zagnieść ciasto i wstawić do lodówki. Wykonanie sera: Ser zmielić dwa razy i utrzeć dodając kolejno żółtka, cukry, kilka kropel aromatu i budynie. Na koniec dodać rozpuszczone i ostudzone masło. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej i lekko wymieszać łyżką. Schłodzone ciasto wyłożyć na dużą blachę, wyłożyć ciasto piernikami, zalać masą serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu polać dowolne przygotowaną i podgrzaną polewą. Gotowy sernik wstawić do lodówki na dwie godziny i podawać.