Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę przetestować nowe połączenie smaków sernik Snickers z pewnością zaspokoi twój apetyt na nowości. Wystarczy kilka prostych i łatwo dostępnych składników, dzięki którym wyczarujesz wyjątkowo smaczne ciasto, które z pewnością zacznie często gościć na twoim stole.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3828
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 978
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3828
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 978
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 233
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34225
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 573
Składniki
Zacznij od przygotowania spodu. Pokrusz herbatniki lub ciastka w taki sposób, aby były dokładnie zmiażdżone. Powinny mieć konsystencję piasku. Masło umieść w małym garnku lub rondelku, podgrzej i poczekaj aż dokładnie się rozpuści. Połącz ciastka z masłem i dokładnie wymieszaj.
Wyłóż formę do pieczenia papierem, a następnie wypełnij spód masą ciasteczkową. Łyżką lub szpatułką dokładnie uzupełnij brzegi. Wstaw formę do piekarnika. Teraz przygotuj nadzienie. Serek śmietankowy, cukier i mąkę zmiksuj na małych obrotach. Dodawaj po jednym jajku, powoli ubijając. Dodaj śmietanę i ekstrakt waniliowy. Zmiksuj krótko, aby składniki się połączyły.
Wyciągnij spód z lodówki, wlej masę śmietanową. Wstaw przygotowane ciasto do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza. Piecz przez około 80 minut z włączoną grzałką górną i dolną, bez termoobiegu. Możesz też piec w tzw. kąpieli wodnej, aby ciasto wyszło równe i bez pęknięć.
Ciasto powinno delikatnie wystygnąć zanim je udekorujesz. Wyłóż wierzch ciasta masą kajmakową. Orzeszki ziemne drobno posiekaj i posyp ciasto.
W małym rondelku podgrzej śmietanę aż zacznie wrzeć. Zmniejsz grzanie do minimum i dodaj czekoladę pokrojoną na kawałki. Mieszaj tak długo, aż konsystencja będzie gładka. Polej sernik polewą czekoladową i wstaw do lodówki na około 3 godziny.