Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 307
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 753
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 50
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 239
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 307
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 753
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 50
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 239
Składniki
Ciastka kruszymy, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Masą ciasteczkową wykładamy dno tortownicy (18cm) wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Czekolady drobno siekamy; trochę możemy zostawić do dekoracji. Twaróg miksujemy z cukrem. Dodajemy ubitą kremówką i posiekaną czekoladę. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy i gotową masę wylewamy do tortownicy. Sernik wkładamy na noc do lodówki.