Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny sernik bez pieczenia Stracciatella.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie i zostawiamy na 5min żeby zaczęła pęcznieć. Podłużne biszkopty moczymy lekko w kawie i kładziemy na dnie formy, wielkości 20x25cm. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem. Dodajemy cukier waniliowy oraz twaróg, mieszamy. Żelatynę lekko podgrzewamy, dodajemy trochę kremu by wyrównać temperaturę. Dodajemy do kremu cały czas mieszając. Na koniec dodajemy czekoladę.Krem wykładamy na biszkopty i równomiernie rozprowadzamy. Okrągłe biszkopty moczymy w kawie i układamy na kremie. Wierzch posypujemy kakao i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.