Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny sernik bez pieczenia Stracciatella.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 276
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 276
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Składniki
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie i zostawiamy na 5min żeby zaczęła pęcznieć. Podłużne biszkopty moczymy lekko w kawie i kładziemy na dnie formy, wielkości 20x25cm. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem. Dodajemy cukier waniliowy oraz twaróg, mieszamy. Żelatynę lekko podgrzewamy, dodajemy trochę kremu by wyrównać temperaturę. Dodajemy do kremu cały czas mieszając. Na koniec dodajemy czekoladę.Krem wykładamy na biszkopty i równomiernie rozprowadzamy. Okrągłe biszkopty moczymy w kawie i układamy na kremie. Wierzch posypujemy kakao i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.