Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny sernik na zimno z mandarynkami i nutą kokosu :) Idealny do popołudniowej kawy :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3078
Polecam.
Odsłon: 1876
Polecam.
Odsłon: 547
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3078
Polecam.
Odsłon: 1876
Polecam.
Odsłon: 547
Składniki
Herbatniki pokruszyć w robocie lub ręcznie, dodać stopione masło i dokładnie połączyć składniki. Herbatnikami wylepić dno tortownicy (23cm), dokładnie dociskając. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić. Ser przełożyć do miski, dodać cukier puder i ekstrakt z wanilii. Zmiksować do połączenia się składników. Dodać stopioną, przestudzoną białą czekoladę oraz mleko kokosowe. Zmiksować. Cienką strużką wlewać przestudzoną żelatynę cały czas miksując. Do masy serowej dodać posiekaną gorzką czekoladę i dokładnie wymieszać łyżką. Masę serową przełożyć na spód z herbatników. Dokładnie wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić i pozostawić do lekkiego stężenia. Mandarynki obrać i pokroić na plasterki ułożyć na wierzchu sernika. Owoce zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.