Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik szybki i pysznie kremowy i ZAWSZE równy jak stół
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wymiksować razem wszystkie składniki. Trzeba do tego przygotować sobie dosyć dużą miskę lub garnek, bo masy sernikowej będzie sporo. Nie należy się przejmować bardzo płynną konsystencją po wymiksowaniu - TAK MA BYĆ! :)
Sernik piec w 190-200 st. C, aż będzie rumiany (z reguły około 1h15 min). Należy po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku aż do wystudzenia, więc najlepiej zrobić go wieczorem i zostawić do rana.
POLEWA: Podgrzać 1/2 kostki masła, 1/2 szkl. cukru, 3 łyżki kakao i 3 łyżki wody, mieszać, żeby się nie przypaliło, doprowadzić do wrzenia
Polać sernik polewą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego! Wrzesień 2009r.