Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1925
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3675
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 475
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1925
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3876
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3675
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 475
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno. Masło utrzeć na najwyższych obrotach miksera na puszystą masę stopniowo dodając cukier. Nie przerywając ucierania wlać kawę i likier, a następnie pojedynczo żółtka, każde miksując co najmniej minutę. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem i kropelkami czekoladowymi. Zmniejszyć obroty miksera i porcjami dodawać mąkę do masy maślano-jajecznej. Masę przełożyć do formy i piec ok. 30 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika.
Masa serowa: Twaróg, mascarpone, cukier, jajka i mąkę ziemniaczaną zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Dodać likier i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony spód. Piec kolejne 45 minut. Po upieczeniu studzić w piekarniku z otwartymi drzwiczkami. Potem wyjąć i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać grubą warstwą kakao. Smacznego :)