Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 475
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 179
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 142
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 475
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 179
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 142
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno. Masło utrzeć na najwyższych obrotach miksera na puszystą masę stopniowo dodając cukier. Nie przerywając ucierania wlać kawę i likier, a następnie pojedynczo żółtka, każde miksując co najmniej minutę. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem i kropelkami czekoladowymi. Zmniejszyć obroty miksera i porcjami dodawać mąkę do masy maślano-jajecznej. Masę przełożyć do formy i piec ok. 30 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika.
Masa serowa: Twaróg, mascarpone, cukier, jajka i mąkę ziemniaczaną zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Dodać likier i wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony spód. Piec kolejne 45 minut. Po upieczeniu studzić w piekarniku z otwartymi drzwiczkami. Potem wyjąć i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać grubą warstwą kakao. Smacznego :)