Do góry

Desery Przepis na:

Sernik tradycyjny

Sernik tradycyjny

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2161

Dodano:

Odsłon: 7804

Pyszny sernik bez spodu i bez glutenu. Delikatny i bardzo smaczny.

Składniki

  • 1,2 kg półtłustego sera 1 kostka miękkiego masła 1 i 1/2 cukru pudru 6 jaj
  • 200 ml śmietanki 36 % 2 opakowania cukru waniliowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 garść rodzynek 1 szczypta soli
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik tradycyjny

Przygotowanie

  1. Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę, na małych oczkach. Oddzielić żółtka od białek. Masło ubić na puszystą masę, dodać porcjami cukier puder na przemian z żółtkami. Ciągle mieszając mikserem masę, dodać zmielony ser, śmietankę, cukry waniliowe oraz mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z białek z szczyptą soli, dodawać porcjami do masy serowej, delikatnie mieszając np. drewnianą łyżką. Na końcu dodać rodzynki i delikatnie wymieszać. W uprzednio wysmarowaną masłem tortownicę i posypaną bułką tartą, wlać masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 st. C przez 60 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń