Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez spodu i bez glutenu. Delikatny i bardzo smaczny.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457313
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1354
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2193
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457313
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1354
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2193
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 545
Składniki
Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę, na małych oczkach. Oddzielić żółtka od białek. Masło ubić na puszystą masę, dodać porcjami cukier puder na przemian z żółtkami. Ciągle mieszając mikserem masę, dodać zmielony ser, śmietankę, cukry waniliowe oraz mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z białek z szczyptą soli, dodawać porcjami do masy serowej, delikatnie mieszając np. drewnianą łyżką. Na końcu dodać rodzynki i delikatnie wymieszać. W uprzednio wysmarowaną masłem tortownicę i posypaną bułką tartą, wlać masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 st. C przez 60 minut.