Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez spodu i bez glutenu. Delikatny i bardzo smaczny.
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 429
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 173
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1591
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 429
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 173
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1591
Składniki
Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę, na małych oczkach. Oddzielić żółtka od białek. Masło ubić na puszystą masę, dodać porcjami cukier puder na przemian z żółtkami. Ciągle mieszając mikserem masę, dodać zmielony ser, śmietankę, cukry waniliowe oraz mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z białek z szczyptą soli, dodawać porcjami do masy serowej, delikatnie mieszając np. drewnianą łyżką. Na końcu dodać rodzynki i delikatnie wymieszać. W uprzednio wysmarowaną masłem tortownicę i posypaną bułką tartą, wlać masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 st. C przez 60 minut.