Do góry

Desery Przepis na:

Sernik truskawkowy na zimno

Sernik truskawkowy na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10127

Dodano:

Odsłon: 1308

meeeega truskawkowy sernik na zimno, ekspresowy i łatwy w przygotowaniu. delikatny i lekki jak pianka. polecam

Składniki

  • Duże okrągłe biszkopty 1 op.
  • twaróg do serników z wiaderka 75 dag
  • galaretka truskawkowa 1,5 op.
  • wrząca woda 225ml
  • śmietanka 30% 500ml
  • truskawki 30 dag
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Galaretki nalezy rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do przestudzenia. Truskawki rozdrobnić blenderem na mus. Dodać do przestudzonej galaretki, wymieszać.
    Ubić dobrze schłodzoną śmietankę na sztywną puszystą masę. Twaróg przełożyć do miski i zmiksować krótko mikserem, dodać ubitą śmietankę i wymieszać delikatnie łyżką, następnie dodać masę truskawkową i wymieszać dokładnie łyżką. Spód tortownicy (26cm) wylożyć biszkoptami, przelać na nie masę i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem udekorować truskawkami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń