Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie truskawkowym.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 324
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14752
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1741
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17048
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 324
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14752
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1741
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17048
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Masa Serowa Śmietanę ubić na sztywno, pozostałe składniki zmiksować, dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć obie masy. Do masy serowej dodać pokrojone w kostkę 5 truskawek. Tężejącą masę przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Gdy sernik stężeje na wierzchu ułożyć pozostałe truskawki i zalać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Smacznego.