Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie truskawkowym.
Biszkopt
Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Masa Serowa
Śmietanę ubić na sztywno, pozostałe składniki zmiksować, dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć obie masy. Do masy serowej dodać pokrojone w kostkę 5 truskawek. Tężejącą masę przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Gdy sernik stężeje na wierzchu ułożyć pozostałe truskawki i zalać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na minimum dwie godziny.
Smacznego.
Nie mając czasu na szperanie w internecie i szukanie przepisu na jagodzianki,...
Odsłon: 5621
Syci i mocno rozgrzewa a ten z maminego przepisu jest po prostu przepyszny, j...
Odsłon: 31395
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2287
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51234
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 64
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 221
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51234
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 64
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 221
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Masa Serowa Śmietanę ubić na sztywno, pozostałe składniki zmiksować, dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć obie masy. Do masy serowej dodać pokrojone w kostkę 5 truskawek. Tężejącą masę przełożyć na biszkopt i wstawić do lodówki. Gdy sernik stężeje na wierzchu ułożyć pozostałe truskawki i zalać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z połówkami gruszek
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Ciasto z połówkami gruszek
Proste do przygotowania i pyszne ciasto. Zawsze wychodzi i każdy jest w stani...
Odsłon: 5
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 34