Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na smaczny sernik.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Wykonanie ciasta na spód sernika:
Mąkę wsypać do miski, wbić jajka, dodać masło i chwilę wyrobić ręką. Następnie dodawać stopniowe resztę składników i bardzo dokładnie zarobić ciasto, możemy go chwilę schłodzić w lodówce. W między czasie blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wykonanie placka:
Gotowe ciasto urywać dłońmi i układać dosyć szczelnie na przygotowaną wcześniej blachę, 1/3 ciasta odłożyć . Ser przełożyć do miksera, wbić jajka i chwilę miksować, po czym stopniowo dodawać wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany ser, wylać na ciasto, starannie wyrównać i powpychać w górną warstwę sera kawałki pozostawionego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45-60 minut. Sernik studzić w piekarniku przy otwartych drzwiczkach i wyłączonym piekarniku. SMACZNEGO.