Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na smaczny sernik.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Wykonanie ciasta na spód sernika:
Mąkę wsypać do miski, wbić jajka, dodać masło i chwilę wyrobić ręką. Następnie dodawać stopniowe resztę składników i bardzo dokładnie zarobić ciasto, możemy go chwilę schłodzić w lodówce. W między czasie blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wykonanie placka:
Gotowe ciasto urywać dłońmi i układać dosyć szczelnie na przygotowaną wcześniej blachę, 1/3 ciasta odłożyć . Ser przełożyć do miksera, wbić jajka i chwilę miksować, po czym stopniowo dodawać wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany ser, wylać na ciasto, starannie wyrównać i powpychać w górną warstwę sera kawałki pozostawionego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45-60 minut. Sernik studzić w piekarniku przy otwartych drzwiczkach i wyłączonym piekarniku. SMACZNEGO.