Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W karnawale proponuję ugościć swoich najbliższych w najlepszym stylu z sernikiem tysiąca smaków. Czekolada, kajmak, mak, migdał, wanilia i oczywiście twaróg. Polewa to słona masa kajmakowa z płatkami migdałowymi. To połączenie zachwyci wszystkich. Do tego kawa orzechowa.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12113
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8911
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155556
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1218
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12113
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8911
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155556
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1218
Składniki
Tortownica 22-23 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Spód. Wszystkie składniki miksujemy na mokry piasek. Przekładamy do tortownicy i lekko ugniatamy. Masa makowa, to tylko ugotowany mak, cukier i zapach migdałowy. Mielimy 2-3 łyżki maku 1 łyżka cukru. Czekoladę podgrzać ze śmietanką do rozpuszczenia. Sernik. Wszystkie składniki lekko zmiksować i przełożyć do 4 misek. *Do jednej dodać masę makową z mąką ziemniaczaną. *Do drugiej wymieszaną masę kajmakową. *Do trzeciej przestudzoną ale płynną czekoladę. *Do czwartej pozostałe 100 g twarogu. Na środek tortownicy ze spodem wylewać łyżką wazową najpierw białą masę, potem czekoladową, kajmakową i makową. Czynność powtórzyć, potem łyżką przelać resztki mas. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w 160 C około 70-80 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Polewa. Masę kajmakową podgrzewamy kilka minut ze śmietaną i solą. Przestudzoną płynną masą polewamy wierzch przestudzonego sernika. Układamy płatki migdałowe