Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z pozostałości w lodówce i chlebaku. W tym serniku połączyłam ser twarogowy z serkiem waniliowym i pozostałymi bułkami ślimaczkami. Wyszło super, polecam.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 100
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 147
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 278
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 100
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 147
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 278
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Oba rodzaje serków, śmietanę, budyń, puder i 2 żółtka ,i miksujemy w malakserze do połączenia się składników. Osobno ubijamy białka na sztywno i mieszamy z masą serową.
Dno tortownicy wypełniamy połówkami bułek i pokrywamy masą serową. Pieczemy w 170 C około 50-55 minut. Ja po 40 minutach zmniejszyłam temperaturę do 160 C bo wystające bułki za mocno się przyrumieniały.