Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze jak wracam z zagranicznego wypoczynku, marzę o domowym cieście. Nie ma to jak polskie wypieki. Dziś padło na sernik w kakaowym cieście, a to dlatego że w drodze do domu przeglądałam jakąś kolorową gazetę i jak zobaczyłam zdjęcie sernika od razu pociekła mi ślinka. Moje ciacho wyszło jeszcze piękniej. A smak po prostu niebiański :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35737
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1217
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1760
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6041
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35737
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1217
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1760
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6041
        
        
                Składniki
CIASTO Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier puder, kakao, masło i żółtka i zagniatamy ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
MASA SEROWA Twaróg mielimy dwukrotnie. Masło ucieramy z cukrami, dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując, następnie twaróg, budyń (proszek) i sok z cytryny. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek i całość delikatnie i dokładnie mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia - lubię wysokie ciasto więc użyłam kwadratowej blachy o boku 25 cm. Następnie 2/3 ciasta wykładamy spód i boki blachy, wylewamy masę serową, a na górę palcami rwiemy pozostałą część ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 60 min. Po tym czasie sernik pozostawiamy na ok. 15 min w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem i zajadać :)