Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jasnym i ciemnym ciastem. Sernik, podwójnie serowy. Jedna masa serowa a druga śmietankowa. Sernik bardzo pyszny.
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować. Można rękoma rozetrzeć na żwirek. Podzielić na pół.Jedną połówkę przesypać do innej miski. Dodać kakao i śmietanę i zagnieść.Tą jasną podzielić na 2/3 i 1/3. Tą mniejszą przełożyć na talerz, to będzie posypka. Resztę białej zagnieść.Ciemną też podzielić na 2/3 i 1/3. Te większe części, poskubać na blaszkę 25x42, z papierem do pieczenia.Poskubać na przemian, jak szachownicę.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem i serem. Przesiać budynie i zmiksować.Wylać na ciasto.
Poskubać drugą część ciemnego ciasta.
masa śmietankowa-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem.Dodać śmietanę, lekko wymieszać. Przesiać budynie i też wymieszać, ale krótko. Wylać do blachy.
Na górę rozsypać resztę pozostawionego jasnego ciasta.
Piec 1 godz. w 180 *. Przykryć papierem i piec jeszcze 15 min. Studzić z pół godz.w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.
Resztę wystudzić na zewnątrz.
Zimne oprószyć cukrem pudrem.
Kroić jak stężeje.
Pyszny tort na kakaowym biszkopcie z masą ze śmietany kremówki czekolad białe...
Odsłon: 1600
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18816
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3414
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3106
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 165
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 88
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18816
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3414
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3106
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 165
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 88
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem i zmiksować. Można rękoma rozetrzeć na żwirek. Podzielić na pół.Jedną połówkę przesypać do innej miski. Dodać kakao i śmietanę i zagnieść.Tą jasną podzielić na 2/3 i 1/3. Tą mniejszą przełożyć na talerz, to będzie posypka. Resztę białej zagnieść.Ciemną też podzielić na 2/3 i 1/3. Te większe części, poskubać na blaszkę 25x42, z papierem do pieczenia.Poskubać na przemian, jak szachownicę.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem i serem. Przesiać budynie i zmiksować.Wylać na ciasto. Poskubać drugą część ciemnego ciasta.
masa śmietankowa-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem.Dodać śmietanę, lekko wymieszać. Przesiać budynie i też wymieszać, ale krótko. Wylać do blachy.
Na górę rozsypać resztę pozostawionego jasnego ciasta.
Piec 1 godz. w 180 *. Przykryć papierem i piec jeszcze 15 min. Studzić z pół godz.w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Resztę wystudzić na zewnątrz. Zimne oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak stężeje.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Szybki i prosty przepis na biszkopt. Zawsze wyrasta.
Odsłon: 118
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 467