Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sernik na kakaowym spodzie.
Mleko wymieszać z maślanką i odstawić aż skwaśnieje.
Kwaśne mleko podgrzewać powoli aż do temperatury około 37 stopni Celsjusza, od czasu do czasu mieszając.
Temperaturę utrzymywać przez około 30 minut. Po tym czasie garnek zdjąć ze źródła ciepła i odstawić do wystudzenia.
Wystudzoną mieszankę twarogu i serwatki przelewać powoli do dużego sita wyłożonego gazą lub tetrą. Mieszanki jest bardzo dużo, więc zapewne trzeba będzie podzielić ją na co najmniej dwie części.
Twaróg pozostawić do odcieknięcia.
Z 2 szklanek mąki, 1/2 szklanki cukru, proszku do pieczenia, 100 g margaryny, 2 łyżek jogurtu greckiego, jednego jajka i dwóch łyżek kakao zagnieść ciasto.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną i posypaną mąką blachę o wymiarach około 20x30 cm.
Ciasto wstawić na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 stopni Celsjusza.
Twaróg po odsączeniu przełożyć do dużego naczynia, dodać do niego 2/3 szklanki cukru, 6 jajek oraz budyń waniliowy i dokładnie zmiksować.
Masę serową wylać na podpieczony spód.
Sernik piec przez 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Upieczony sernik pozostawić do wystudzenia.
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10179
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10179
Składniki
Mleko wymieszać z maślanką i odstawić aż skwaśnieje.
Kwaśne mleko podgrzewać powoli aż do temperatury około 37 stopni Celsjusza, od czasu do czasu mieszając.
Temperaturę utrzymywać przez około 30 minut. Po tym czasie garnek zdjąć ze źródła ciepła i odstawić do wystudzenia.
Wystudzoną mieszankę twarogu i serwatki przelewać powoli do dużego sita wyłożonego gazą lub tetrą. Mieszanki jest bardzo dużo, więc zapewne trzeba będzie podzielić ją na co najmniej dwie części.
Twaróg pozostawić do odcieknięcia.
Z 2 szklanek mąki, 1/2 szklanki cukru, proszku do pieczenia, 100 g margaryny, 2 łyżek jogurtu greckiego, jednego jajka i dwóch łyżek kakao zagnieść ciasto.
Ciastem wyłożyć natłuszczoną i posypaną mąką blachę o wymiarach około 20x30 cm.
Ciasto wstawić na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 230 stopni Celsjusza.
Twaróg po odsączeniu przełożyć do dużego naczynia, dodać do niego 2/3 szklanki cukru, 6 jajek oraz budyń waniliowy i dokładnie zmiksować.
Masę serową wylać na podpieczony spód.
Sernik piec przez 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.
Upieczony sernik pozostawić do wystudzenia.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto jogurtowe z truskawkami
Desery
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Desery
Ciasto bananowe z czekoladą i kruszonką
Desery
Parowańce z wiśniami i cynamonem (Pampuchy)
Ciasto jogurtowe z truskawkami
Doskonały przepis dla osób, które lubią słodkości, ale nie chcą spędzać długi...
Odsłon: 110
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Błyskawiczne ciasto z mikrofali to idealna propozycja dla niespodziewanych go...
Odsłon: 62