Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo prosty w zrobieniu. Doskonały do filiżanki kawy.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2547
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7543
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2547
Składniki
Składniki na tortownicę o śr, 25 cm. Masło należy roztopić, wsypać zmiażdżone ciasteczka i kakao. Wymieszać i wyłożyć dno tortownicy, dobrze docisnąć i odstawić w chłodne miejsce. Ser należy zmiksować, do cukru pudru wlać zimną wodę i dodać do sera. Do osobnego kubka wsypać żelatynę i zalać zimną wodą, w takiej ilości, aby tylko zakryła ją, Żelatyna napęcznieje, trwa to ok. pięć minut. Po tym czasie wlać wrzątek, niewiele, tylko tyle aby ją zakryło. Wymieszać łyżką, aż żelatyna się rozpuści i dodać do masy serowej. Wszystko razem zmiksować mikserem. Następnie wyłożyć na spód z ciastek. Ponownie odstawić w chłodne miejsce. Na wierzch ciasta wylać przestudzone galaretki. Smacznego.